Вибрати За

Романівчани допомагають пережити морози лебедям на річці Лісній




Нещодавно 8 лебедів, які кілька років мешкають на річці Лісній, повернулися на водойму. Повернення птахів здивувало місцевих жителів, адже за прогнозами очікувалися сильні морози.

Нині лебедів щедро підгодовують як жителі навколишніх будівель, так і люди, які приїжджають з усіх околиць Романова. Птахам щедро сиплють зерно та різні овочі. А активісти ГО “Рибачок” не лише підгодовують лебедів, а й прорубують лід птахам.

Як розповів Твій Романів Володимир Філіпович, голова ГО “Рибачок”, хоча їх організація й займається лише розведенням риби в цій місцині, але все ж і допомагає лебедям. З приводу прийдешніх морозів і загрози лебедям в ГО “Рибачок” проконсультувалися в екологів, які зазначили, що серйозна загроза птахам – малоймовірна. Зазвичай, коли вся водойма вкривається водою – птахи перелітають на іншу, яка не замерзає. Таких водойм в окрузі є кілька, зокрема в Чорториї та в Любарі, де зазвичай більшість лебедів і перебувають люті морози. Тож і ці 8 лебедів найімовірніше полетять кудись перечекати морози. Також екологи порадили жителям не сильно зачіпати птахів і не проганяти з метою, аби ті полетіли на водойми, що не замерзають, адже цим можна наробити шкоди птахам.

Як повідомляв Твій Романів, годувати лебедів хлібом – шкідливо. Краще давати їм зерно та овочі.