Вибрати За

Романівська та Миропільська громади отримають 1174200 грн та 260000 грн інтернет-субвенції




Кабінет Міністрів затвердив розподіл коштів інтернет-субвенції для 670 громад, в тому числі для Романівської та Миропільської  громад.

Відповідна інформація оприлюднена на Урядовому Порталі.

«Фінансове управління Романівської селищної ради активно займалося підготовкою документів на отримання інтернет-субвенції від березня 2021 року. Це важка робота – заявки, моніторинги міністерства, стоси підготовлених паперів, але праця була недаремною – Романівській громаді погодили абсолютно всі заявки. Тож очікуємо надходження 1174200 грн на проведення інтернет-мережі у заклади соціальної сфери сільської місцевості», – зазначила очільниця фінансового управління Наталія Горобець.

Кошти інтернет-субвенції будуть спрямовані на 18 населених пунктів Романівської громади та у 2 населених пункти Миропільської громади.

Як повідомила Твій Романів Ліна Ремша, головний спеціаліст відділу доходів, економічного розвитку та інвестицій, яка впродовж трьох місяців безпосередньо займалася підготовкою документів та комунікацією між керівництвом старостатів та міністерством, на проведення інтернет-мережі буде спрямовано 1174200 грн. На кожен населений пункт сума різна, адже ціна проведення залежить від відстані, наявної мережі, кількості об’єктів соціальної сфери (школи, садочки, будинки культури, бібліотеки) та оператора, який готовий надати послуги. Зокрема за кошти цієї субвенції інтернет проведуть до сіл Вила, Гвіздярня, Голубин, Жовтий Брід, Костянтинівка, Лісна Рудня, Межирічка, Нивна, Ольшанка, Прутівка, Садки, Соболівка, Старочуднівська Гута, Товща, Хижинці, Химрич, Червоні Хатки, Ягодинка.

Миропільська селищна рада отримає 260 тис. грн. субвенції. Зокрема по 130 тис. грн спрямують у Малу Козару і Пилипо-Кошару