Вибрати За

Романівська лікарня отримала від гміни Бардо важливі ліки для пацієнтів хірургії та реанімації

2 червня Романівська лікарня отримала “передачу” від гміни Бардо – дороговартісні ліки, яких гостро потребувала лікарня. Зокрема це препарати для лікування пацієнтів хірургічного відділення та відділення реанімації та інтенсивного лікування.

“Ми щиро вдячні гміні та місту Бардо за багаторічну підтримку. За неодноразову допомогу нашому закладу в цей непростий час. Ваша допомога для нас – безцінна”, – зауважила Ірина Серт, директорка Романівської лікарні.

Отриманню важливих ліків передувала співпраця Романівського польського культурно-освітнього товариства та гміни Бардо.

Одна із кураторів співпраці гміни Бардо та Романова Анета Махежинська сконтактувала очільницю Романівського польського культурно-освітнього товариства Ольгу Мичківську з жителем міста Томашем Тополянеком. Він запропонував благодійну допомогу ліками для романівських медичних закладів. Тож Романівське польське культурно-освітнє товариство налагодило співпрацю романівських лікарів та польських благодійників, допомігши з координацією, логістикою співпраці, а також з перекладами. Романівська лікарня та ЦПМСД сформували списки ліків, яких гостро потребують, а представники благодійної організації закупили їх за кошти, зібрані в Польщі та Німеччині. Після тривалих організаційних моментів 2 червня посилка прибула до Романова і ліки передали закладам.