Вибрати За

Романівська гімназія отримала обладнання та STEAM-лабораторію




14 грудня у Романівську гімназію надійшло чергове обладнання для кабінетів та STEAM -лабораторія.

Про це Твій Романів повідомила очільниця відділу освіти Романівської РДА Оксана Гаврилова.

“Завдяки великій кількості учнів у закладі Романівська гімназія має змогу брати участь у всеукраїнських проєктах для опорних навчальних закладів у сільській місцевості і мати в них суттєву перевагу. Тож цьогоріч на обладнання для гімназії виділили 2,3 млн. грн. Раніше заклад вже отримав устаткування для кабінетів географії, хімії та біології, нині ж надійшло ще додаткове обладнання у ці кабінети та STEAM -лабораторія”, – зазначила Оксана Гаврилова.

Зокрема Романівська гімназія отримала три 3D-принтери, 3D -ручки, системи віртуальної реальності, обладнання та комплектуючі для STEAM -лабораторії.

“Стем освіта концентрується на п’яти напрямах: природничі науки (Science), технології (Technology), інженерія (Engineering), мистецтво (Art) та математика (Mathematics). Це уроки, на яких складні процеси пояснюють за допомогою візуалізації – простіше кажучи, показують, як влаштоване та функціонує все на світі. Ефективність такого підходу до освіти полягає в тому, що дитина отримує не просто набір фактів – вона відразу пробує застосувати знання на практиці”, – пояснює Оксана Гаврилова.

За словами Оксани Гаврилової, нове обладнання мають застосовувати у всіх навчальних корпусах Романівської гімназії.