Вибрати За

Поцупили і встигли один продати: у Романові поліція розшукала чоловіків, які вкрали телефони підлітків, поки ті купалися

1 липня до поліції надійшло повідомлення про крадіжку мобільних телефонів у трьох 14-річних хлопців, які відпочивали поблизу місцевої річки.

На місці події поліцейські з’ясували, що близько 15:00 хлопці виявили відсутність гаджетів, коли вийшли на берег після купання. Перед цим вони залишили телефони у рюкзаку та нагрудній сумці.

Під час опитування правоохоронці дізнались, що поруч з підлітками відпочивали ще двоє незнайомих чоловіків. Але коли хлопці виявили пропажу, їх на місці відпочинку вже не було. Поліцейські зібрали свідчення очевидців та розпочали розшук причетних до події.




Дільничні офіцери поліції спільно з оперативниками кримінальної поліції розшукали двох молодиків, схожих за описом на правопорушників. В одного з них, 23-річного жителя смт Романова, вилучили 2 чужих телефони. Його 23-річний товариш, як з’ясувалось, теж причетний до події, та вже встиг продати викрадений телефон. Відтак гаджет вилучили у «нового власника».

Нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка), триває встановлення всіх обставин. Причетним до правопорушення може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Водночас поліцейські нагадують батькам: у жодному разі не дозволяйте дітям відпочивати на водоймах без нагляду дорослих! Пам’ятайте, що неконтрольовані розваги у воді можуть закінчитися трагедією. Навчайте їх правил безпечної поведінки та відповідальності. Нагадуйте, що цінні речі не можна залишати без нагляду. Подбайте про якісний та корисний літній відпочинок для дітей.

Відділ комунікації поліції Житомирської області