Вибрати За

Посадовці Романівської та Миропільської громад взяли участь у форумі «Реформа шкільного харчування» з Оленою Зеленською та Євгеном Клопотенком




У місті Бучі на Київщині відбувся перший регіональний форум «Реформа шкільного харчування», в якому взяли участь представники Романівської та Миропільської громад.

Про це Твій Романів повідомила Оксана Гаврилова, очільниця відділу освіти Романівської селищної ради.

На форумі розглядали реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Відкривала захід Перша Леді Олена Зеленська, участь у ньому взяли Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та представники громадської організації «Національна асоціація громадського харчування». У події взяли участь представники органів державної влади Київської, Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Київ. Виступив перед присутніми й відомий кулінар Євген Клопотенко, який розробив нове меню для навчальних закладів.

Під час практичної частини форуму команда фахівців з Національної асоціації громадського харчування у складі 5 осіб за 50 хвилин змогли виготувати 600 порцій повноцінного раціону з 7 страв.

Участь у обговоренні та практичній частині форуму взяли голова Романівської селищної ради Володмир Савченко, очільниця відділу освіти Оксана Гаврилова, заступниця голови Миропільської селищної ради Ірина Яцкова.

“У відділі освіти Романівської селищної ради ми напрацювали нове меню для закладів освіти (не двотижневе, як раніше, а на 4 тижні ). Заклади освіти уже працюють над своїми пропозиціями до меню, мають електронну книгу Євгена Клопотенка. З 1 вересня заклади освіти почнуть працювати за новою системою HACCP,” – зауважила Оксана Гаврилова, очільниця відділу освіти Романівської селищної ради.

Фото зі сторінок
Бучанської міської ради, Оксани Гаврилової