Вибрати За

Попит на вакцинацію від COVID-19 на Романівщині зріс у 2,5 рази. Пункти щеплень працюватимуть без вихідних




Кількість охочих отримати щеплення у пункті вакцинації  КНП «ЦПМСД» Романівської селищної ради стрімко зріс.

Про це Твій Романів повідомила в.о. головного лікаря ЦПМСД Дар’я Волощук.

Минулого тижня показник вакцинації на Романівщині був достатньо високим, але навіть в порівнянні з ним нині попит у 2,5 рази більший. Нині за день вакцини від COVID-19 отримують по 70-80 осіб.

У зв’язку з таким попитом пункти вакцинації працюватимуть без вихідних. Тож за графіком пункт щеплення у ЦПМСД працюватиме у будні з 9.00 до 15.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00), а на вихідні з 9.00 до 12.00. У наявності є вакцини AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer. Обрати можна будь-яку. Записуватися на щеплення не потрібно, достатньо прийти у пункт вакцинації з документом, що посвідчує особу.

«Житомирська область сьогодні лідер за кількістю нововиявлених хворих на COVID-19. І це ще не пік. Найгіршу ситуацію ми очікуємо наприкінці жовтня – початку листопада. Тому я закликаю вакцинуватися. Навіть одна доза щеплення врятує вас від летального випадку», – зауважує Дар’я Волощук.

Лікарка  запевняє, що серед вакцинованих – дуже мізерна кількість таких, хто захворів на COVID-19 і потрапив до реанімації: «98,3% госпіталізованих хворих – не вакциновані. Люди, які отримали щеплення від COVID-19, навіть у випадку захворювання легко його переносять, не потрапляючи на лікарняне ліжко».

У випадку потрапляння Житомирської області у «червону зону» повноцінно зможуть працювати лише заклади, де 100% працівників мають щеплення. А від сьогодні, 21 жовтня, скористатися міжобласним громадським транспортом – потягами та маршрутками – можна лише за наявності сертифікату COVID-вакцинації або з негативним ПЛР-тестом.