Вибрати За

Поліція розслідує обставини побиття 29-річного чоловіка у Романівській громаді

Жителя одного із сіл правоохоронці обґрунтовано підозрюють у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень односельцю у результаті нетверезого конфлікту. Нині потерпілий у лікарні, а його опонент – під вартою у поліції. Триває досудове розслідування. 



Подія сталась близько півночі 5 лютого у с. Гордіївці Романівської громади. Місцева жителька повідомила до поліції про те, що від місцевого закладу двоє односельців принесли її 29-річного брата без свідомості та побитого. Потерпілого із серйозною черепно-мозковою травмою було терміново госпіталізовано до лікарні. 

В обставинах розбирались поліцейські слідчо-оперативної групи відділення  №5 (Чуднів) Житомирського райуправління ГУНП. За зібраними першочергово відомостями було з’ясовано, що того вечора чоловік вживав спиртне в одному з будинків у компанії 32-річного односельця. В якийсь момент між співчаркувальниками зав’язався конфлікт і почалась бійка, що продовжилась вже на вулиці. Коли 29-річний потерпілий втратив свідомість, його опонент покликав знайомого і разом вони занесли безпорадного чоловіка до його домівки. 

Уже вранці наступного дня поліцейські розшукали та затримали причетного до побиття місцевого жителя. Свою вину він визнав. 

– Про 32-річного чоловіка відомо, що він раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за подібний злочин і відбував покарання у місцях позбавлення волі. Нині йому оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Слідчі подали клопотання до суду про тримання його під вартою, – повідомив начальник Чуднівського відділення поліції Сергій Данилюк. 

За чинним законодавством чоловікові за побиття односельця може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області