Вибрати За

Ніс виглядає з маски чи вона взагалі на підборідді? – за це тепер штрафуватимуть на 170 – 225 грн

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» .

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

Закон набуває чинності 21 листопада. Тож громадян можуть штрафувати на 170-225 грн за відсутність маски або неправильно одягнену маску чи респіратор. Аби маска вважалася вдягнутою правильно, її слід розмістити таким чином, щоб вона прикривала повністю рот та ніс. Маска може бути виготовлена власноруч. Маску слід носити у всіх громадських місцях: в державних органах та організаціях, в закладах з надання послуг, магазинах. при чому правила мають дотримуватися всі без винятку – чи то продавці, чи то покупці; як працівники закладів, так і відвідувачі.