Вибрати За

На сесії депутати Романівської селищної ради внесли зміни у бюджет, затвердили план трансформації шкіл та програму охорони природного середовища




14 липня відбулася чергова сесія Романівської селищної ради.

На початку сесії депутатам вручили посвідчення, які нещодавно виготовили.

На сесії депутати затвердили ставки місцевих податків (детальніше – читайте тут).

Депутати затвердили програму охорони навколишнього природного середовища Романівської територіальної громади на 2021 рік.

Публікуємо витяг з проєкту рішення, щодо запланованих заходів:

Заходи Програми охорони навколишнього природного середовища Романівської територіальної громади на 2021 рік

Назва заходівСума фінансування, тис.грн.
1.Поводження з твердими побутовими відходами: – утримання в належному санітарно-експлуатаційному стані діючих сміттєзвалищ (рекультивація; ущільнення, підгортання, обваловування тощо); – ліквідація стихійних сміттєзвалищ.В межах фінансових ресурсів
2.Охорона і раціональне використання водних ресурсів: – відновлення, підтримання сприятливого санітарно-екологічного стану річок, інших водойм  на території громади; – санітарна очистка прибережних смуг річок та водойм.В межах фінансових ресурсів
3.Охорона і раціональне використання природних рослинних ресурсів: – ліквідація аварійних, фаутних дерев та сухостою, кронування дерев; – знищення карантинних та отруйних рослин; – ліквідація надзвичайних ситуацій.  В межах фінансових ресурсів

Щодо питань освіти – на сесії доповідала очільниця відділу Оксана Гаврилова. Зокрема затвердили нові Статути Булдичівського, Камінського і Костянтинівського ЗЗСО. Також представили План трансформації мережі навчальних закладів загальної середньої освіти Романівської селищної ради у 2021-2027 роках (відповідно до вимог законодавства).

Публікуємо витяг з додатку до проєкту рішення, за яке проголосували депутати:

Депутати також внесли зміни у бюджет, зокрема прийняли дві субвенції з держбюджету: 1 174200 грн Інтернет-субвенції та 4376 090 на створення притулку для постраждалих від домашнього насильства.

Також депутати розподілили 2590 503грн перевиконання бюджету.

270 тис. грн. спрямували на проведення ямкового ремонту робіт, 3,5 тис. грн – на розчищення каналу зливної (дощової) каналізації у провулку Суворова. 20 тис. грн. спрямували для КУ Романівської селищної ради по експлуатації адміністративної будівлі та благоустрою на відновлення водопроводу 80 тис. грн спрямували на КНП “ЦПМСД”.

807271 грн надали для погашення недостатності коштів на оплату праці освітянам , 67 435 грн – на співфінансування субвенції на програму “Нова українська школа”, 168 тис. грн – на співфінансування субвенції на придбання ноутбуків і на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою, 193 555 грн на співфінансування субвенції на формування нового освітнього простору.

100 000 грн спрямували на відділ соцзахисту населення на надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.

8291 грн спрямували для відділу культури на технічне обслуговування газопроводів. 92 000 грн у КУ Територіальний центр соціального обслуговування для реконструкції комерційного вузла обліку газу топкової та кухні відділення стаціонарного догляду.

117 000 грн витратить Романівська селищна рада на співфінансування інтернет-субвенції, 160 000 грн – на придбання товарів, 90 000 на оплату послуг, 100 000 на благоустрій території, 313451 грн – на погашення заборгованості за надані послуги (теплопостачання, електроенергія, охорона, прибирання).

Щодо розподілу коштів спеціального фонду, то 43600 грн надходжень екологічного податку спрямують на рекультивацію сміттєзвалищ, а 19 200 грн від продажу земельних ділянок спрямують на експертну оцінку земельних ділянок.