Вибрати За

На сесії депутати вислухали звіт романівського селищного голови, внесли зміни у бюджет та розглянули питання освіти

27 травня відбулася чергова сесія Романівської селищної ради.

Першим питанням розглядався звіт романівського селищного голови Володимира Савченка про роботу Романівської селищної ради та її виконавчого комітету за 2021 рік.

З внесеннями змін до бюджету виступила очільниця фінансового управління Наталія Горобець. Депутати проголосували за виділення 130,0 тис. грн на погашення різниці в тарифах на комунальні послуги для РКП “Сервіс” та 100,0 тис. грн для обласного військового комісаріату для забезпечення паливно-мастильними матеріалами Романівської роти охорони.

Також депутати затвердили Положення про порядок найменування і перейменування площ, вулиць, провулків, парків, скверів та інших об’єктів на території Романівської селищної ради та склад комісії: голова комісії – заступник селищного голови Рибак Володимир Миколайович, заступник голови комісії – секретар селищної ради Чумаченко Юрій Миколайович, секретар комісії – начальник відділу ЖКГ, архітектури, будівництва, благоустрою та комунальної власності виконавчого комітету Романівської селищної ради – Скакун Ірина Вікторівна, члени комісії: заступник селищного голови  – Ходюк Василь Іванович; начальник відділу освіти Романівської селищної ради – Гаврилова Оксана Леонідівна; вчитель історії Романівського ліцею Житомирської області  – Шифрук Світлана Бальтазарівна; виконуюча обов’язки начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Романівської селищної ради – Ковальчук Людмила Йосипівна; директор Романівського краєзнавчого музею – Кондратюк Юрій Павлович; голови постійних комісій Романівської селищної ради; старости та депутати відповідних старостинських округів Романівської селищної ради. Рішення про безпосередньо перейменування буде прийматися після громадського обговорення 5 липня.



Оксана Гарвилова, очільниця відділу освіти, виступила з питанням зміни назв та реорганізації закладів освіти. Зокрема Биківський, Врублівський та Старочуднівськогутянський ЗЗСО стали ліцеями, Ольшанський ЗЗСО став гімназією, Булдичівська, Гордіївська та Камінська школа стали філіями Романівського ліцею №2 (Романівка), Вільшанський ЗЗСО став Вільшанською гімназією (9-річкою), Костянтинівський ЗЗСО став філією Биківського ліцею. Також депутати проголосували за закриття однієї з груп у ЦРД “Берізка”.

Також депутати затвердили розпорядження романівського селищного голови, в тому числі “Про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Романівської селищної ради”.