Вибрати За

На Романівщині браконьєр незаконно застрелив з нарізної зброї козулю європейську




На Романівщині виявили факт браконьєрства – чоловік незаконно вбив козулю європейську. Екологи нарахували збитків на 32 тис. грн.

Про це повідомляє Державна екологічна інспеція Поліського округу.

У повідомленні інспекції йдеться:

“Громадським інспектором з охорони довкілля виявлено факт добування однієї особини козулі – європейської на території мисливських угідь Романівської районної організації УТМР Житомирської обласної організації УТМР, про що було повідомлено Державну екологічну інспекцію Поліського округу та працівників правоохоронних органів.

В ході з’ясування обставин законності добування козулі, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, встановлено, що жителем смт. Миропіль Житомирського району, який маючи власний мисливський нарізний карабін обладнаний прицілом нічного бачення та модератором гучності (глушником) добуто одну особину козулі – європейської, відповідно до виданої йому ліцензії користувачем мисливських угідь на добування козулі. Перевіркою наданих документів державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено, що добування козулі-європейської проведено незаконним шляхом, так як ліцензія правопорушнику видана без дати полювання, що є порушенням відповідно Розділу IV щодо Порядку видачі ліцензій на добування мисливських тварин. П. 4.9. цього Розділу передбачено, що ліцензія з незаповненими реквізитами, виправленнями, простроченим строком полювання або не зареєстрована державними органами лісового та мисливського господарства та користувачами у вище зазначених журналах вважається недійсною, а полювання за нею – незаконним.

Також, підтвердженням незаконності полювання є добування з нарізної мисливської зброї обладнаної прицілом нічного бачення, що є порушенням вимог ст.20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Як результат, державним інспектором на браконьєра складено протокол про незаконне добування козулі-європейської за ст. 85 ч.2 КУпАП, який буде направлено до суду, а також розраховано збитки в сумі 32 тис. грн. Мисливську рушницю в браконьєра вилучено правоохоронними органами”