Вибрати За

На першій сесії Романівської селищної ради призначили в.о. старост, виконком, проте не обрали секретаря та заступників




27 листопада відбулося перше пленарне засідання першої сесії новообраної Романівської селищної ради.

Голова територіальної виборчої комісії Леонід Башинський оголосив результати виборів, новообрані депутати та голова Романівської селищної ради Володимир Савченко вступили в повноваження.

Одним з перших питань сесії було обрання секретаря селищної ради, якого за поданням голови обирають шляхом таємного голосування. Володимир Савченко запропонував обрати на цю посаду Мирончук Катерину Вікторівну, яка до цього часу вже кілька каденцій була секретарем селищної ради. За результатами голосування 9 депутатів віддали свій голос “за” Катерину Вікторівну, 12 – “проти”, 1 бюлетень визнали недійсним. Таким чином депутати не призначили секретаря, питання перенесли на наступні засідання сесії.

Не призначили депутати і заступників голови селищної ради. За пропозицією Володимира Савченка на посаду першого заступника голови селищної ради претендував Шевчук Микола Аркадійович, проте депутати не підтримали таке рішення – лише 9 “за”. На посаду заступника голови з питань діяльності виконавчих органів влади Володимир Савченко запропонував призначити Губерта Аркадія Адольфовича. Депутати знову рішення не підтримали – лише 8 “за”. Розгляд питання перенесли на наступні засідання.

На посаду керуючої справами виконавчого комітету селищної ради депутати призначили Іванюк Інну Володимирівну.

Депутати також утворили постійні комісії селищної ради, зокрема:

  • постійну комісію з питань бюджету та комунальної власності, яку очолить Олексій Капінус;
  • постійну комісію з питань законності, гуманітарних питань та регламенту, яку очолить Тетяна Кучинська ;
  • постійну комісію з питань земельних відносин, будівництва та архітектури, яку очолить Зінчук Сергій.

На сесії депутати проголосували за призначення в.о. старост колишніх голів сільських та селищних рад ОТГ за їх згодою на термін до кінця першого кварталу (на період реорганізації).

Також депутати затвердили склад виконавчого комітету Романівської селищної ради, до нього увійдуть: Шевчук Микола Аркадійович, Губерт Аркадій Адольфович, Іванюк Інна Володимирівна, Томчевський Леонід Петрович, Гаврилюк Олександр Іванович, Камінський Юрій Георгійович, Кусковський Петро Михайлович, Філіпович Олександр Петрович, Гурін Василь Миколайович, Криворучко Алла Леонідівна, Волощук Дар’я Валентинівна, Бовсунівський Віктор Володимирович, Лещенко Андрій Володимирович, Бобков Олег Борисович, Скороход Сергій Анатолійович, Бруцький Василь Володимирович та всі в.о. старост.

Сесію офіційно не закрили, наступне пленарне засідання планується згодом, про дату повідомлять додатково.