Вибрати За

На засіданні виконкому затвердили тарифи і норми на вивіз сміття у Романові та обговорили питання безпритульних тварин




8 квітня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Романівської селищної ради.

Серед інших питань члени виконкому розглянули питання тарифів на вивезення побутового сміття та встановлення норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів. На засідання запросили двох підприємців з Романова, які на відміну від інших, не уклали угоди на вивезення сміття. Своїм рішення члени виконкому зобов’язали їх підписати договір на вивезення сміття протягом трьох днів, в іншому випадку адмінкомісія накладатиме штрафні санкції. Також депутати встановили тариф на вивезення сміття у Романові – 20 грн з людини на місяць – від населення, 200 грн за м.куб. – з бюджетних установ, 220 грн за м. куб. – інших споживачів.

Проголосували члени виконкому також за проведення місячника з благоустрою. Як пояснив під час засідання секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко, оголошення місячника спрямоване на те, аби стимулювати населення прибрати не просто сміття, а й навести лад на прибудинкових та придворових територіях. Зокрема власники мають прибрати своє майно, яке знаходиться за межами двору – за парканом, тобто склади будматеріалів, гори щебеню та піску, копиці соломи, інше майно. Якщо по завершені місячника з благоустрою, який триватиме по 7 травня, власники не приберуть – адмінкомісія буде накладати штрафи. Члени виконкому запропонували також зобов’язати власників транспорту, який роками стоїть на узбіччях доріг і по суті вже “вріс” в землю – прибрати його, зобов’язати власників та спадкоємців покинутих нежилих дворів наводити лад у дворі, прибрати хащі і чагарники, які несуть загрозу поширення пожежам, в іншому випадку – складати адмінпротоколи і штрафувати за недотримання правил благоустрою.

Між іншим затверджувати правила благоустрою та створювати адмінкомісію виконавчий комітет планує на позачерговому засіданні, аби вони вступили в дію до завершення місячника з благоустрою.

На засіданні виконкому розглянули звернення ГО “СПІЛЬНО ТЕАМ” до селищної ради стосовно безпритульних собак. Зокрема запрошений фахівець – ветеринарний лікар Вячеслав Кулик зазначив, що 60% собак, що бігають у селищі – мають власників, тому владі слід продумати систему відповідальності громадян за порушення правил утримання домашніх тварин. Стосовно безпритульних тварин, ветлікар запропонував створити пункт тимчасового тримання бродячих тварин, і висловив готовність самостійно придбати під це будівлю і надавати відповідні послуги, зазначивши, що має підтримку громадських організацій, які готові частково спонсорувати утримання безпритульних собак і котів. Члени виконкому надали дозвіл на створення такого пункту.