Вибрати За

Нардеп Кузьміних здивований, що його оголосили в розшук, а його адвокатка говорить про політичну розправу і провокації

4 лютого Сергій Кузьміних на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднив пост, в якому йдеться, що він здивований оголошенням його в розшук.

“Я, Кузьміних Сергій, з подивом дізнався з інтернету про мій розшук, в який мене подало НАБУ. Шановні детективи, я не переховуюся і не маю такого наміру. Дивлячись на інформаційний тиск, офіційно повідомляю про готовність брати участь у всіх процесуальних діях. Вам відома вся інформація, яку надає мій адвокат Криворучко Л.С. кожен день на офіційну єлектронну адресу Національного антикорупційного бюро України. На цей час ні я, ні адвокат не отримували повістку, як передбачено законом. Всі наші контакти працівникам НАБУ відомі. Повторююсь і наголошую, готові брати повну участь у всіх процесуальних діях і більш за всіх зацікавлений розповісти що відбулось і відстоювати свою позицію в суді. Всім міцного здоров’я!”, – йдеться в повідомленні.



Адвокатка Сергія Кузьміних теж оприлюднила повідомлення. В ньому вона зазначає, що Кузьміних, якого викликали як свідка, не прибув на виклик у зв’язку з лікуванням, про що письмо повідомив НАБУ. Орієнтовний термін лікування Сергія Кузьміних – 10 днів.

Також вона зазначає: “Народний депутат України Кузьміних С.В. завжди сумлінно виконував покладені на нього обов’язки, займав активну позицію щодо законності, не боявся йти проти системи, приймав активну участь у боротьбі з корупцією у медичних закладах у Житомирській області. Багатократно отримував погрози від працівників правоохоронних органів та чиновників, реагував в межах повноважень до керівництва МВС України, Генеральної прокуратури України, тощо. Політична складова кримінальної справи в НАБУ очевидна.. Це навіть не невдала спроба з ознаками провокації, а спланований механізм політичної розправи.”



Нагадаємо, Сергія Кузьміних взяли “на гарячому” під час одержання хабаря у розмірі пів мільйона гривень.