Вибрати За

Найпоширеніші травми, з якими жителі району потрапляють цьогоріч у Романівську лікарню – переломи і стороні тіла в очах

За 9 місяців 2019 року у Романівську лікарню з травмами потрапили 391 особа, з них 85 дітей та 21 підліток.

Про це Твій Романів повідомили у Романівській ЦРЛ.

Найпоширеніші травми, з якими жителі району опиняються на лікарняних ліжках – переломи та сторонні тіла в очах.

Так переломів з початку року зафіксовано 85 випадків, здебільшого переломи кінцівок.

А от сторонні предмети в очах зафіксовані у 111 випадках. Лікарі кажуть, що найчастіше причиною є те, що жителі не використовують захисні окуляри під час робіт і нагадують:  їх треба одягати при роботі з будь якими інструментами, під час роботи з деревом та металом, у випадках коли у процесі можуть з’явитися осколки й щепки і відлетіти.

За місцем отримання травм – найчастіше їх отримують у побуті, вуличні трапляються значно рідше – переважно внутрішньочерепні травми, частка травм припадає на ДТП, 1 травма цьогоріч зафіксована на виробництві, 1 підліток та 2 дітей з початку року отримали травми у школі – вивихи, розтягнення, деформація  і травми  зв’язок суглоба і прилеглих м’язів, 1 дитина зламала ногу під час занять спортом.

7 осіб з початку року отримали термічні опіки, з них 2 дітей.

Внаслідок отриманих важких травм в районі з початку року померли 14 дорослих ( з них 3 випадки – через повішання і ще 3 особи втопилися, 1 – опікова хвороба), також загинули у воді підліток та дитина.

Лікарі нагадують, дотримуйтесь правил безпечної поведінки, обережно користуйтесь інструментами, використовуйте захисні окуляри і не зловживайте алкоголем.