Вибрати За

Кольбушовський повіт передав Романівській лікарні обладнання для реабілітації

5 грудня у Романівську лікарню надійшов вантаж гуманітарної допомоги від Кольбушовського повіту – побратима Романівської громади з Польщі.

Про це Твій Романів повідомив Олександр Кондратюк, фундатор та куратор співпраці з містами-побратимами Романова.




«Кольбушовський повіт вкотре простягнув нам руку допомоги. В жовтні цього року, перебуваючи у місті Кольбушова, я від імені обласної влади вручив відзнаку «Честь і Слава Житомирщини» старості повіту Юзефу Кардишу. Тоді ж ми домовилися про  чергову допомогу Романівській громаді – обладнання для реабілітації. І всього трішки більше ніж за місяць вантажівка прибула у Романів. Дякуємо нашим польським друзям за невтомну підтримку і щедру допомогу! Також дякую Сергію Зінчуку та Михайлу Годулевичу, які безкоштовно надали транспорт і доставили вантаж у Романів», – зауважив Олександр Кондратюк.

Тож, Романівській лікарні польські друзі подарували близько 100 одиниць  різноманітного обладнання для реабілітації травмованих, поранених та хворих пацієнтів.

Про це Твій Романів розповіла Ольга Мичківська, голова Романівського польського культурного-освітнього товариства, координатор та організатор даної співпраці між Кольбушовою та Романовом.

«Для реабілітаційного відділення Романівської лікарні Кольбушовський повіт передав різноманітні тренажери, спецобладнання для відновлення, візки, ліжка. Крім цього у вантажі були харчі тривалого зберігання, засоби гігієни, побутова хімія, теплі бушлати, штани та термобілизна для військових. Щиро дякую старості Юзефу Кардишу, Анні Стец, працівникам уряду та всьому повіту, адже ми розуміємо, що така допомога для нас це важка праця не однієї людини. 6 грудня наші друзі поляки отримуватимуть подарунки з нагоди свята святого Миколая, а сьогодні саме вони стали цим Миколаєм для нас. Невтомно дякую і сердечно вітаю усіх зі святами», – зауважила Ольга Мичківська.