Вибрати За

Керівник РКП «Сервіс» повідомляє, що всі домогосподарства Романова зобов’яжуть укласти договір на вивезення сміття




Всі жителі Романова зобов’язані укласти договори на вивезення сміття, навіть ті, хто стверджує, що сміття не має.

Про це Твій Романів повідомив новий керівник РКП «Сервіс» Богдан Матат.

«Нині у Романові угоди на вивезення сміття уклали 40% домогосподарств, решта, виходить, сміття не мають. Насправді це не так, що підтверджують стихійні звалища на околицях Романова. І що найголовніше, українське законодавство зобов’язує населення утилізувати відходи належним чином, а отже мати офіційний документ про його утилізацію. Жителі Романова не виключення – і кожне домогосподарство має укласти договір», – зазначає Богдан Матат.

Керівник РКП «Сервіс», аргументуючи зобов’язання населення до обов’язкового укладання договору, посилається на нормативні акти, зокрема відповідно до ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів. У Романові виконавцем таким послуг рішенням Романівської селищної ради від 29.03.2011 визнано РКП «Сервіс». А отже всі домогосподарства, суб’єкти господарської діяльності, організації та заклади зобов’язані укласти договір з РКП «Сервіс».

Нагадують в РКП «Сервіс» і про відповідальність: Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.)

Тож жителі Романова можуть самостійно звернутися до РКП «Сервіс» за укладенням договору, не чекаючи комісії, яка встановить факт порушення, оштрафує і зобов’яже укласти договір.

Для отримання довідок та укладання договорів можна звертатися в РКП «Сервіс» за адресою смт. Романів, пров. Путиліна, 6, тел. 2-31-88 або до інспекторів-контролерів РКП «Сервіс».