Вибрати За

Замело: дороги державного значення на Романівщині розчищають, а от вулиці – засипані снігом




“УкрДорСервіс” чистить вул Графа Ілінського – дорогу державного значення

В ніч з 7 на 8 лютого Романівщину рясно засипало снігом. Дороги та тротуари стали густо вкриті сніжним покровом, розчищати дороги почали близько 8 ранку.

Так, станом на 7 ранку, траса Романів-Залужне ще була нечищена, а от від Залужного до Високої Печі проїхати вже можна було без проблем – техніка тут нещодавно пройшла. Ближче до 9 ранку техніка пройшла від Залужного через Романів, розчистивши центральні вулиці – Графа Ілінського та Небесної Сотні, та попрямувала в напрямку Романівки-Мирополя.

Як повідомили Твій Романів у відділі ЖКГ, архітектури, будівництва благоустрою та комунальної власності Романівської селищної ради, підрядник, який розчищає основні траси, сьогодні розчистить і дороги, якими курсують шкільні автобуси. В першу чергу до Хижинців, Товщі, Биківки, Прутівки, Костянтинівки.

З 8 ранку в Романові невеличкий тракторець розчищає тротуари на центральних вулицях.

Через ускладнені дорожні умови не вийшов на рейс шкільний-автобус Романівка-Хижинці, а у Старочуднівській Гуті діти не пішли на навчання, так як через погодні умови зникло світло в навчальному закладі.

Вулиці значної частини населених пунктів Романівщини станом на 9 год. ранку – нерозчищені.

У Романові вулиці чистить техніка РКП “Сервіс”.

Як пояснили у відділі ЖКГ, архітектури, будівництва благоустрою та комунальної власності Романівської селищної ради, у Романівській громаді обслуговують три види доріг:

  • дороги державного значення: Баранівка-Висока-Піч, Залужне-Романів та Миропіль-Чуднів – тендер на обслуговування виграло ТОВ “Технобудсервіс” м. Тернопіль, фактично обслуговує субпідрядна організація з Новоград-Волинського ТОВ “УкрДорСервіс”;
  • дороги місцевого значення: переважно дороги між населеними пунктами громади та дороги по яких курсують шкільні автобуси – тендер виграло підприємство ТОВ “КомфортБудСервіс” м.Житомир, фактично обслуговує субпідрядник ТОВ “УкрДорСервіс” ;
  • комунальні дороги: вулиці в населених пунктах (крім тих, що входять до доріг міжнародного та місцевого значення, наприклад вул. Ілінського та Небесної Сотні в Романові). Їх має обслуговувати територіальна громада.
Траса Романів-залужне, 7 ранку 8 лютого