Вибрати За

Житель Романівщини хотів придбати дрова за оголошенням у Facebook: гроші перерахував і продавець одразу зник

14 листопада у Романівське відділення поліції звернулися жителі району з повідомленням про шахрайство.

Про це Твій Романів повідомили у Романівському відділенні поліції.

Житель с. Разіне знайшов оголошення про продаж дров у одній із романівських груп у мережі Facebook. Домовився про купівлю дров. Покупці перерахували 4800 грн чоловіку, який обіцяв привезти тверде паливо, але той одразу після оплати перестав відповідати на дзвінки.

Нині поліція встановлює особу продавця, у діях особи вбачаються ознаки складу злочину за ч.1. ст. 190 Шахрайство.

Романівська поліція вкотре звертається до жителів району і зазстерігає: здійснюючи покупки через Інтернет в жодному випадку не перераховуйте кошти наперед. Здійснюйте покупки у лише перевірених точках продажу, при замовленні послуг через Інтернет – обирайте післяплату і лише отримавши у руки товар і перевіривши його якість – сплачуйте гроші.

Запам’ятайте самі і роз’ясніть літнім батькам чи іншим родичам, що жодні фінансові операції (як то обмін грошових купюр, купівля-продаж валюти тощо) на дому не проводиться. Подбайте, аби у ваших батьків, які проживають окремо, завжди був зв’язок із тими, хто швидко допоможе розібратись у підозрілих чи неоднозначних ситуаціях. 

Якщо вам телефонують незнайомці і сповіщають про неприємність з рідною людиною, одразу телефонуйте 102.

Жодним чином не погоджуйтесь на умови, особливо якщо телефонні абоненти вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності або на лікування постраждалих у ДТП осіб. Перевіряйте нав’язувані вам відомості, самі зателефонуйте рідним або комусь з їх оточення й уточнюйте інформацію.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.