Вибрати За

Доглянуті вибірково: ідеально прибрані, порослі бур’янами та з гнилими букетами на тумбах пам’ятники Романова




У центрі Романова знаходиться 7 пам’ятників та меморіалів, до яких до вагомих дат покладають квіти та влаштовують біля них мітинги. Однак поза важливими датами пам’ятники в половині випадків – абсолютно недоглянуті.

У самому центрі Романова знаходяться Пам’ятник борцям за Волю України, Тарасу Шевченку та Пам’ятник померлим від голодомору. Всі три пам’ятники доглянуті. Регулярно біля пам’ятника Борцям за Волю України прибирають безпосередньо працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту. Тут доглянута клумба і жодної зайвої травинки. Активісти спільно з вчителями Романівської гімназії облаштували прекрасну клумбу біля пам’ятника Тараса Шевченка. Акуратно прибрано біля “Скорботного янгола”, біля підніжжя лежать свіжі живі квіти.

А от трохи далі від площі Єдності картина змінюється, інколи радикально і неприємно. Так пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС знаходиться в задовільному стані, а от поруч меморіал партизанам – в оточені кульбаби і бур’яну між плитами. В кількох кроках від нього – пам’ятник загиблим воїнам-афганцям: вся його територія щедро поросла бур’янами.

Меморіал Слави, як і під час мітингу до Дня Перемоги 9 травня, досі має порослу траву між плитами. Тільки тепер картину доповнюють гнилі та сухі квіти, які тоді покладали до меморіальних плит, вшановуючи полеглих воїнів. За два тижні їх ніхто не прибрав.

Всі фото зроблені 21 травня близько 10.30