Вибрати За

Депутати селищної ради вирішили зробити ремонт вулиць Романова на 3 млн. грн

13 березня відбулася позачергова 53 сесія Романівської селищної ради.

Серед основних питань – ремонт доріг у селищі. Після тривалої дискусії депутати вирішили найближчим часом виконати ремонт доріг на 3 млн. грн. При чому на разі у бюджеті наявний лише 1 млн. грн., проте місцевий підприємець Азат Сароян погодився підписати договір, тривалістю 2 роки, роботи виконати найближчим часом, а розрахунок за ремонт отримати впродовж цих 2 років, тобто працювати в борг. На такий крок депутати пішли, аби зберегти дороги, адже якщо чекати появи повної суми грошей в бюджеті, від асфальтового покриття може нічого не залишитися.

Зокрема за 1,5 млн. грн. планується виконати капітальний ремонт частини вулиці Шевченка (поблизу кладовища, продовжити далі ремонт, який зробили минулоріч), ще на 1,5 млн. грн зробити поточний та ямковий ремонт асфальтованих доріг Романова та грейдерування білощебевих. Перелік та обсяг поточного ремонту вулиць встановить комісія селищної ради, яка збереться наступного понеділка.

Ще одне питання, яке розглядали депутати, підписання договору з приватним підприємством “Ельпласт-Полісся”, яке має робити ремонт даху Центру розвитку дитини у Романові. Директор підприємства виступив перед депутатами, також погодився працювати в борг, тобто підписати договір, виконати роботи і чекати, коли оплатять. На разі депутати на ці роботи вже виділили 750 тис. грн, проте це лише половина необхідної суми.

Крім того депутатка Наталія Горобець висунула умову, аби підприємець (який зареєстрований у Чуднівському районі) зареєструвався в Романівському районі за окремим податком, тобто ПДФО сплачував у Романівський район, таким чином підрядник не лише відремонтує дах ЦРД, а й поповнить казну місцевого бюджету. Підрядник на такі умови погодився, він зазначив, що розуміє, що бюджет не хоче втрачати кошти і проконсультується з місцевими податківцями, аби все правильно зробити.

Депутати також прийняли субвенції від районної та обласної рад – 100 000 грн на зарплати реєстраторам, та 1 млн. грн. на ремонт та переоснащення каналізаційно-насосної станції №3 (на вул. Заводській).