Вибрати За

Депутати обласної ради проголосували за створення заказника у Романівському районі

Депутатський корпус 5 березня на 30-й сесії обласної ради проголосували за утворення лісового заказника місцевого значення «Миропільський».

Заказник розташований на території державного підприємства «Бердичівське лісове господарство», що відноситься до Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Територія заказника охоплює правий берег р. Случ північніше смт Миропіль та представлена дубовими лісами 90 -120 – річного віку природного походження.

Пріоритетом охорони у заказнику є генетичний резерват та популяції видів рослин, занесені у Червону книгу України – черемша, підсніжник білосніжний, лілія лісова, коручка морозниковидна, зозулині сльози яйцевидні, гніздівка звичайна, любка дволиста, рідкісні рослинні угруповання, та у Зелену книгу України – угруповання звичайнодубових лісів з домінуванням травянистої цибулі ведмежої.

Матеріал Житомирської обласної ради

Як повідомляв Твій Романів, у січні на сайті обласної ради опублікували проект на створення закаказника на Романівщині, де ростуть столітні дуби та рідкісні дикі орхідеї.