Вибрати За

День пам’яті та примирення та День Перемоги в Романові відзначатимуть молебнем та онлайн-читаннями

Цьогорічне відзначення Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги відрізнятиметься від традиційних, через пандемію та карантин.

Як повідомила Твій Романів Альона Лободзінська, начальник сектору культури Романівської РДА, 8 травня у День пам’яті та примирення відбудеться покладання квітів представниками Романівської РДА та районної ради до Меморіалу Слави. Об 11.00 відбудеться молебіть біля Меморіалу. Його проведе настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Іван.

О 20.00 романівчан закликають запалити у вікні своєї домівки свічку пам’яті про загиблих воїнів у Другій світовій війні.

9 травня у День Перемоги о 10.00 відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави та Обеліску загиблим партизанам представниками романівської селищної ради, військового комісаріату та поліції. З 10.00 до 11.00 біля Меморіалу Слави звучатиме тематична українська музика.

Традиційного мітингу за участі багатьох жителів селища цьогоріч не буде. Всі охочі романівчани, які бажають вшанувати загиблих воїнів, можуть впродовж дня приходити до Меморіалу та покладати квіти, проте мають дотримуватися вимог карантину – уникати скупчень людей, дотримуватися дистанції, мати індивідуальні засоби захисту.

8 та 9 травня на сторінках Романівського районного будинку культури та Романівської районної бібліотеки для дорослих у фейсбуці проходитиме флеш-моб – онлайн читання, присвячені Дню пам’яті та Дню Перемоги.

У сільських та селищних радах району працівники сфери культури провели прибирання пам’ятних знаків, обелісків та меморіалів, 8 та 9 травня там теж відбудуться покладання квітів.