Вибрати За

В РДА розробили 5 проектів формування територіальних громад Романівського району

В Романівській районній державній адміністрації розробили проекти формування територіальних громад.
Про це повідомляє прес-служба Романівської РДА на своєму сайті.

В повідомленні йдеться, що 22 квітня відбулося засідання районної робочої групи з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Романівського району, яка була створена на виконання спільного розпорядження голів обласної державної адміністрації та обласної ради від 09.04.2015 №115/13 «Про створення регіональної робочої групи з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області» з метою розроблення переліку територіальних громад сіл, селищ, що об’єднуються, із зазначенням відповідних населених пунктів; визначення адміністративного центру об’єднаної територіальної громади та її найменування.

На засіданні робочої групи було презентовано 5 проектів формування територіальних громад Романівського району, які попередньо детально вивчалися та опрацьовувалися.

При формуванні територіальних громад, які функціонуватимуть у Романівському районі, були застосовані умови, визначені у проекті постанови Кабінету Міністрів України «Методика формування спроможних територіальних громад».

В проекті цієї постанови говориться, що Методика спрямована на створення спроможних територіальних громад, які в інтересах місцевого населення безпосередньо та через органи місцевого самоврядування на підставі закону можуть здійснювати регулювання і управління суттєвою часткою суспільних справ, що належать до їх повноважень, надавати якісні послуги у сфері освіти, культури, медицини, соціального захисту, житлово-комунального господарства, забезпечення охорони громадського порядку та інших життєво важливих сферах і наділені достатніми фінансовими, інфраструктурними та кадровими ресурсами відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 року №333.

Враховуючи надані рекомендації проектом Методики формування спроможних територіальних громад, районна робоча група з розроблення перспективного плану формування територіальних громад прийняла рішення про формування на території  Романівського району 2 громад із центрами у смт. Романів та смт.Миропіль.

Слід зазначити, що до Романівської об’єднаної територіальної одиниці робоча група вирішила віднести території Романівської та Биківської селищних рад, Великокозарської, Врублівської, Годиської, Гордіївської, Камінської, Карвинівської, Печанівської, Прутівської, Романівської, Садківської, Соболівської, Старочуднівськогутянської, Хижинецької, Червонохатківської, Ягодинської та Ясногородської сільських рад.

До Миропільської об’єднаної територіальної одиниці мають увійти села, які знаходяться на території Миропільської селищної ради та смт. Миропіль, а також ті, що відносяться на даний час до Булдичівської, Вільшанської, Колодяженської, Малокозарської, Нивненської та Ольшанської сільських рад.

Отже, проект песпективного плану формування територіальних громад Романівського району розроблено та подано до обласної державної адміністрації.

Проте, це лише проект, останнє слово залишається за громадами нинішніх сільських і селищних рад.

Прес-служба Романівської РДА

HbzWQunpPHw