Вибрати За

Вітаємо і невтомно дякуємо: у Романові провели захід до Дня Незалежності Польщі

11 листопада у Краєзнавчому музеї Романівщини відбувся захід, приурочений Дню Незалежності Польщі. Зустріч організувало Романівське польське культурно-освітнє товариство, модератором заходу виступив Юрій Кондратюк, директор музею.




Разом з вітаннями Польщі та полякам, від присутніх постійно звучали слова подяки за підтримку. Адже з перших днів повномасштабної війни польські друзі допомагали і підтримували українців, продовжують це робити зараз.

«Польща не просто простягнула нам руку допомоги, вона віддала нам всю себе. Не можна знайти доречних слів подяки, адже підтримка була настільки потужною, що жодні слова не опишуть нашу вдячність. Ми вітаємо дружню нам Польщу зі святом, вітаємо поляків, які живуть на Романівщині, а їх дуже багато. Зичимо всім миру і процвітання! І невтомно дякуємо за вашу підтримку», – зауважила під час виступу Ольга Мичківська, голова Романівського польського культурно-освітнього товариства.

Слова вітань і подяки висловив перший заступник романівського селищного голови Володимир Рибак, щиро дякувала за підтримку, допомогу і дружбу директорка Романівської лікарні Ірина Серт.

«Буквально в перші години після початку повномасштабного вторгнення мені подзвонили друзі, керівники наших міст-побратимів з Бардо і Кольбушової. Вони одразу пропонували всю можливу допомогу. І вже буквально за кілька днів ми отримали від цих міст перші гуманітарні вантажі. Вони виручили нас, вони стали надійною опорою. Адже одягнули і взули наших бійців, забезпечили ліками Романівську лікарню, надавали харчі, теплі речі. В наступних вантажах вони надсилали необхідне тактичне спорядження і обладнання для наших воїнів. Люди з цих міст віддавали усе, аби допомогти. Ми їм невтомно дякуємо за це!», – зауважив Олександр Кондратюк, історик-краєзнавець, один з фундаторів співпраці з містами Бардо і Кольбушової.

Служебниця Найсвятішого Серця Ісуса сестра Богна разом з присутніми прочитали молитви за здоров’я воїнів, які нині боронять Україну, а також молитвою пом’янули полеглих Героїв.

Також впродовж усього заходу тривав благодійний ярмарок. Присутнім вдалося зібрати 8400 грн, які передадуть на ЗСУ.