Вибрати За

У Рацях згорів туалет, а поблизу Булдичева – автомобіль та 2 га пшениці




На Романівщині трапилися дві пожежі.

Про це Твій Романів повідомив Олександр Палій, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського РУ ГУ ДСНС України.

2 серпня горів туалет у Романівці (колись – село Раці). Вогонь з дерев’яної будівлі міг легко перекинутися на сусідній будинок чи на сіновал поряд. Рятувальники не дали вогню поширитися, туалет згорів повністю.

3 серпня пожежа трапилася за межами с. Булдичів. Рятувальників повідомили, що горить 2 га пшеничного поля. Працівники сільськогосподарського підприємства терміново оборювали палаюче поле, а рятувальники локалізували, а потім і ліквідували загоряння. В пожежі згорів легковий автомобіль Шевроле Нива. Відновленю і ремонту він не підлягає.

Ймовірна причина займання – несправність електричної системи автомобіля. Остаточні обставини надзвичайної події з’ясовуються фахівцями.

Романівські рятувальники нагадують про підвищений ризик виникнення пожеж під час жнив.

Важливо забезпечити необхідними первинними засобами пожежогасіння усю техніку, яка залучається до жнив та провести додаткові протипожежні інструктажі з навчанням персоналу діям у випадку виникнення пожеж. На період жнив у полях повинна чергувати техніка, пристосована для цілей пожежогасіння (трактора з плугом, ємності з водою тощо), що дозволить оперативно розпочати гасіння до прибуття підрозділів ДСНС і запобігти швидкому поширенню вогню. Також необхідно щоденно проводити очистку двигунів і агрегатів комбайнів від пилу і бруду та перевіряти справність усієї техніки, яка виходить у поле.

Кожен працівник агропідприємства повинен знати порядок дій на випадок виникнення пожежі і вміти користуватися вогнегасниками.

Керівникам об’єктів до прибуття підрозділів ДСНС слід забезпечити:

  • прибуття відповідальних осіб, локалізацію місця пожежі;
  • евакуацію  із зони вогню людей та техніки;
  • організацію гасіння пристосованою технікою, первинними засобами пожежогасіння;
  • забезпечити надходження додаткових засобів пожежогасіння, організувати підвіз води до місця пожежі;
  • чергування в місцях гасіння пожежі.

рятувальники звертаються до керівників сільгосппідприємств та населення з проханням не використовувати відкритий вогонь та не розводити багаття у пожежонебезпечний період, не курити в місцях збирання врожаю, заборонити спалювання стерні і поживних залишків.