Вибрати За

Випив 0,5 пива: суд оштрафував на 17000 грн студента – уродженця Романівщини, якого спинила поліція на трасі Київ-Чоп




У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено постанову Червоноармійського районного суду стосовно студента 4 курсу коледжу, уродженця с. Білки Романівської громади, якого вночі 17 березня спинила нетверезим поліція.

У постанові йдеться, що 17 березня 2021 року о 03 год. 30 хв., на 200 км. автодороги Київ-Чоп, водій керував автомобілем марки ВАЗ 2107 з ознаками алкогольного сп’яніння: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота. 

У суді водій свою вину у вчиненому визнав та пояснив, що 17.03.2021 в нічний час керував автомобілем марки ВАЗ 2107, який належить знайомому. Рухаючись в с. Улашанівка Пулинського району по автодорозі Київ-Чоп був зупинений працівниками поліції. На їх пропозицію пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки або прослідувати для огляду в медичний заклад, відмовився, у зв’язку із чим на нього працівниками поліції складено протокол. Зазначив, що 16.03.2021 в денний час випив 0,5 л. пива. Посвідчення водія на право керування автомобілями ніколи не отримував.

Суд визнав водія винним та наклав штраф 17 тис. грн. Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду